Home Bastoane şi bile Bastoane şi bile pentru nevăzători Baston pentru nevăzători, alb, pliabil, din aluminiu, cu vârf de tip cilindru rotitor (roller), pentru orientare și mobilitate


Cărţi de joc cu scris mare, marcate în BrailleiPhone 6s 32 GB gri spațial - telefon mobil cu ecran tactil, accesibil nevăzătorilor, cu aplicații speciale pentru nevăzători preinstalate - DISPONIBIL LA COMANDĂ

Baston pentru nevăzători, alb, pliabil, din aluminiu, cu vârf de tip cilindru rotitor (roller), pentru orientare și mobilitate
vezi imaginea întreagă


Baston pentru nevăzători, alb, pliabil, din aluminiu, cu vârf de tip cilindru rotitor (roller), pentru orientare și mobilitate

 Preţ: 217 RON


Bastonul pentru orientare și mobilitate este lung și oferă cea mai mare siguranță utilizatorului nevăzător la deplasarea independentă, chiar și pe trasee necunoscute. Un baston potrivit pentru înălţimea dumneavoastră ar trebui să ajungă până între stern și bărbie atunci când staţi în picioare şi ţineţi bastonul sprijinit cu vârful pe podea, în faţa dumneavoastră (o lungime aproximativă se poate obţine scăzând 40 de cm din înălţimea dumneavoastră şi alegând cea mai apropiată lungime disponibilă la acest tip de bastoane). Astfel vă veți putea deplasa independent, rapid, fără însoțitor, cu aceeași lungime a pasului pe care o aveți când mergeți însoțit – vârful bastonului atinge solul la o distanță suficientă în fața dumneavoastră pentru a vă avertiza din timp de obstacole, gropi, trepte sau borduri.

Bastoanele pliabile pentru orientare și mobilitate sunt fabricate din aluminiu rezistent și se pliază în 4 segmente pentru cele cu lungimi între 105cm și 135cm, respectiv în 5 segmente pentru cele cu lungimi de 140cm, 145cm sau 150cm. Vârful (palpatorul) bastonului este de tip cilindru rotitor (roller) prins cu cârlig de elasticul din interiorul bastonului. Ultimul segment este parțial învelit într-un cauciuc negru, servind la o prindere mai ușoară și mai stabilă în mână.

Lungimi disponibile: între 105 şi 150 cm, din 5 în 5 cm. Bastoanele cu lungimi cuprinse între 105 şi 135 cm sunt compuse din 4 segmente, iar cele de 140, 145 şi 150 cm din 5 segmente.

Greutatea bastoanelor variază între 230 şi 337 gr.

Aceste bastoane sunt compatibile cu bilele pentru baston comercializate în magazinul nostru, inclusiv cu bila rotundă, mare. Dacă doriţi ca bastonul să fie livrat cu o bilă rotundă (rolling ball) montată în locul cilindrului rotitor, va trebui să o achiziţionaţi separat. În acest caz, vă vom trimite vârful cilindric rotitor şi bastonul cu noua bilă montată.

Bastoanele sunt produse în Canada.

Cum alegeţi lungimea bastonului?

Un baston potrivit pentru înălţimea dumneavoastră ar trebui să ajungă până la nivelul sternului atunci când staţi în picioare şi ţineţi bastonul sprijinit cu vârful pe podea, în faţa dumneavoastră. Vă recomandăm să vă măsuraţi înălţimea de la podea până la piept pentru a şti lungimea exactă a pe care ar trebui să o aibă bastonul. Dacă nu puteţi face această măsurătoare exactă, o lungime aproximativă se poate obţine scăzând 40 de cm din înălţimea dumneavoastră şi alegând cea mai apropiată lungime disponibilă prezentată în descrierea produsului.

Exemplu: dacă aveţi 1,66 m înălţime şi nu puteţi măsura înălţimea de la podea la piept, puteţi aproxima înălţimea bastonului ca fiind 1,66 - 40 = 1,26 m. Cea mai apropiată lungime disponibilă este 1,25 m, aşadar este foarte probabil că vi s-ar potrivi un baston de 1,25 m.

 

Notă: pentru comenzi de peste 10 bastoane, acestea pot fi cu 4, 5 sau 6 segmente, în funcţie de dorinţa clientului. În acest caz, lungimile disponibile variază între 90 şi 160 cm, iar vârfurile disponibile sunt:

  • cilindric rotitor (marshmallow roller tip)
  • bilă mare cu diametrul de 5 cm (rolling ball)
  • disc cu diametrul de 6 cm (jumbo roller)
  • cilindric fix (marshmallow tip) 

Pentru astfel de comenzi, vârfurile sunt disponibile în două variante de sistem de prindere: cu cârlig şi prin înfigere, iar culorile disponibile pentru baston sunt: alb cu mâner negru, alb cu mâner negru şi ultimul segment roşu.


Descărcaţi instrucţiunile pentru înlocuirea bilei la baston (format .doc) (314,17 KB)


:
S-ar putea să vă intereseze şi următoarele produse:

Bilă pentru baston (rotundă, mare)
Bilă pentru baston (rotundă, mare)
 Preţ: 60 RON
Vârf roller pentru baston (cilindru rotitor)
Vârf roller pentru baston (cilindru rotitor)
 Preţ: 84 RON