Home Bastoane şi bile Bastoane şi bile pentru nevăzători Baston pentru nevăzători, alb, pliabil, din grafit, cu vârf de tip cilindru fix (marshmallow) pentru orientare și mobilitate - DISPONIBIL LA COMANDĂ


ABBYY FineReader 14 Professional (ESD - versiune electronică pentru download)Etichete pentru Stiloul Prietenos (PenFriend) - Pachetul A (380 de bucăţi)

Baston pentru nevăzători, alb, pliabil, din grafit, cu vârf de tip cilindru fix (marshmallow) pentru orientare și mobilitate - DISPONIBIL LA COMANDĂ
vezi imaginea întreagă


Baston pentru nevăzători, alb, pliabil, din grafit, cu vârf de tip cilindru fix (marshmallow) pentru orientare și mobilitate - DISPONIBIL LA COMANDĂ

 Preţ: 207 RON


Bastonul pentru orientare și mobilitate este lung și oferă cea mai mare siguranță utilizatorului nevăzător la deplasarea independentă, chiar și pe trasee necunoscute. Un baston potrivit pentru înălţimea dumneavoastră ar trebui să ajungă până între stern și bărbie atunci când staţi în picioare şi ţineţi bastonul sprijinit cu vârful pe podea, în faţa dumneavoastră (o lungime aproximativă se poate obţine scăzând 40 de cm din înălţimea dumneavoastră şi alegând cea mai apropiată lungime disponibilă la acest tip de bastoane). Astfel vă veți putea deplasa independent, rapid, fără însoțitor, cu aceeași lungime a pasului pe care o aveți când mergeți însoțit – vârful bastonului atinge solul la o distanță suficientă în fața dumneavoastră pentru a vă avertiza din timp de obstacole, gropi, trepte sau borduri.

Bastoanele pentru orientare și mobilitate din grafit sunt mai ușoare decât cele din aluminiu și se pliază în 7 segmente, fiind deci mai comod de depozitat. Vârful (palpatorul) bastonului este de tip marshmallow (cilindru fix) prins cu filet. Ultimul segment este parțial învelit în burete negru, servind la o prindere mai ușoară și mai stabilă în mână.

Lungimi disponibile: între 115 şi 145 cm, din 5 în 5 cm.

Aceste bastoane sunt compatibile cu bilele pentru baston comercializate în magazinul Anjo, inclusiv cu bila rotundă, mare cu filet. Dacă doriţi ca bastonul să fie livrat cu un cilindru rotitor (roller) sau o bilă rotundă (rolling ball) montată în locul cilindrului fix, va trebui să achiziţionaţi separat acest tip de vârf. În acest caz, vă vom trimite vârful cilindric fix şi bastonul cu noua bilă montată.

Bastoanele sunt produse în Canada.

Cum alegeţi lungimea bastonului alb pentru orientare și mobilitate?

Un baston potrivit pentru înălţimea dumneavoastră ar trebui să ajungă până la nivelul sternului atunci când staţi în picioare şi ţineţi bastonul sprijinit cu vârful pe podea, în faţa dumneavoastră. Vă recomandăm să vă măsuraţi înălţimea de la podea până la piept pentru a şti lungimea exactă a pe care ar trebui să o aibă bastonul. Dacă nu puteţi face această măsurătoare exactă, o lungime aproximativă se poate obţine scăzând 40 de cm din înălţimea dumneavoastră şi alegând cea mai apropiată lungime disponibilă prezentată în descrierea produsului.

Exemplu: dacă aveţi 1,66 m înălţime şi nu puteţi măsura înălţimea de la podea la piept, puteţi aproxima înălţimea bastonului ca fiind 1,66 - 40 = 1,26 m. Cea mai apropiată lungime disponibilă este 1,25 m, aşadar este foarte probabil că vi s-ar potrivi un baston de 1,25 m.
:
S-ar putea să vă intereseze şi următoarele produse:

Bilă pentru baston (rotundă, mare)
Bilă pentru baston (rotundă, mare)
 Preţ: 60 RON
Vârf roller pentru baston (cilindru rotitor)
Vârf roller pentru baston (cilindru rotitor)
 Preţ: 84 RON